Technology radar – hvad anbefaler eksperterne?

Der er 10.000 nye teknologier som kunne hjælpe dig i din hverdag som udvikler, men hvordan finder du ud af hvad der er interessant at kigge nærmere på?

En mulighed er at lytte til en gruppe eksperter, som jævnlig sætter sig sammen for at finde ud af hvad der er interessant for folk i branchen. En sådan gruppe har Thoughtworks sat sammen og deres seneste produkt er en Technology Radar fra januar.

Deres anbefalinger

I kategorien teknikker anbefaler de at man bruger:

 1. Capturing client-side JavaScript errors
 2. Continuous delivery for mobile devices
 3. Mobile testing on mobile networks
 4. Segregated DOM plus node for JS Testing
 5. Windows infrastructure automation

I kategorien tools anbefaler de at man bruger:

 1. D3
 2. Dependency management for JavaScript

I kategorien platforme anbefaler de at man bruger:

 1. Elastic Search
 2. MongoDB
 3. Neo4J
 4. Node.js
 5. Redis
 6. SMS and USSD as a UI

I kategorien sprog og frameworks anbefaler de at man bruger:

 1. Clojure
 2. Dropwizard
 3. Scala, the good parts
 4. Sinatra

Nu spørger du sikkert hvorfor du skulle lytte til Thoughtworks. Thoughtworks er et privat firma med over 2500 ansatte over hele verden. Jeg støder jævnligt på deres medarbejdere som konsulenter og som foredragsholdere – det er lykkes firmaet at tiltrække nogle af de dygtigste mennesker jeg kender. Deres anbefalinger bunder i deres egne erfaringer med projekter og er altså ikke akademisk nysgerrighed (ikke at der er noget galt med det), men et udtryk for hvad der virker for dem.

Selvfølgelig afhænger brugbarheden af disse ting for dig stadig af dit projekt og omstændigheder, men når Thoughtworks anbefaler det, ved man i det mindste at det ikke er spild af tid at kigge på teknikken/værktøjet/sproget/platformen/frameworket – der er praktiske erfaringer bag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *