Kan piger redde verden med IT?

I de fleste IT-virksomheder skal man blot kigge sig omkring for at se at der er underskud af kvinder – og nu er vi nogen der har sat os for at gøre noget ved det. Derfor afholder vi igen i år IT-camp for piger mellem 16-19 år. De kan kan troppe op på Aarhus Universitet i tre dage og blive præsenteret for alle facetter af IT og computere. Og det er endda helt gratis! Vi har som arrangører været heldlige at møde stor opbakning og blive sponsoreret af mange virksomheder, som ser det samme problem som vi gør; det er svært at få kvinderne ind på IT-branchens snævre korridorer. Vi mener løsningen er at tænde gnisten hos de unge kvinder; vise dem hvad de kan med IT. Og det er netop det vi gør på vores camp under temaet: Helpful technology.

Helpful Technology

Vi oplever, at mange piger har fordomme om it-branchen og ikke betragter det som en mulig karrierevej; den opleves som nørdet, kikset og forbeholdt den stereotype mandenørd. Vi ser det som en vigtig opgave, at mangfoldigheden inden for IT-branchen synliggøres både indadtil og udadtil. Vi har valgt et tema, der kan appellere bredt og som giver mulighed for diversitet og kreative input. Vi giver plads til de piger med flair for sociale problemstillinger OG de piger som tænder på teknologi og hardcore kode. Pigerne vil komme til at arbejde projektorienteret inden for en bestemt case. Casen vil blive belyst via forelæsninger, workshops, virksomhedsbesøg og møde med forskellige rollemodeller fra både studier og virksomheder. Dermed ønsker vi at give pigerne en fornemmelse for arbejdsformen både på universitetet og i industrien; hvor det i høj grad handler om tværfagligt samarbejde for at løse problemstillinger.

Mange piger har et ønske om at forandre verden til det bedre og det er vores håb at vise at IT er den mest direkte (og sjove!) vej til resultater. Gennem campen fører vi pigerne igennem en mini-process som viser dem hvordan man kan bruge IT til at realisere sine ideer og skabe konkrete produkter og løsninger.

RED VERDEN – Med IT!

Som jeg har diskuteret andre steder, så kan kvinder tit bidrage med andre synspunkter når de træder ind i en mandsdomineret branche. Der er stadig masse uudforsket potentiale for hvad IT kan udrette. Så hjælp os med at introducere unge kvinder mellem for IT så vi kan få nye perspektiver og – måske – redde verden. Man kan læse mere om IT-camp og tilmelde sig på www.itcamp.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *