Dag 1 på GOTO 2014

Så blev det GOTO tid igen i Aarhus. Dagen startede med en Keynote af Tim Bray. Overskriften på keynoten var Does the browser have a future? Tim begyndte keynoten med at gøre opmærksom på det faktum at salen næsten kun var fyldt med mænd, og vi bør gøre noget ved at der er så få kvinder i IT. Ellers var den vigtigste pointet at web’en i dag er et sted hvor alle kan komme og er et sted som ingen ejer. Det faktum at der ikke er en virksomhed bag som styre og kontrollere, er en fundamental egenskab og styrke. Men der er også et problem. I modsætning til udvikling af serverside og native applikationer, er der problemer med platformen, aka browseren. Et problem vi skal have løst hvis vi skal bevare et åben og frit web.

Dagen igennem har jeg fuldt sporet om People and process. Og et gennemgående tema har været at agile i stigende grad er kommet til at handle om hvad ikke hvordan vi gør det.

Først talte Kathrine Kirk om dynamikken mellem agile og politik. Hvordan agile kan forstærke de negative effekter af politik. Aino Vonge Corry og Troels Richter talte om nødvendigheden af tillid og ejerskab er nødvendig hvis vi skal have succes med at være agile, og ikke erstatte dem med værktøjer og processer er blot kommer i vejen.

Dagen i sporet sluttede med en paneldiskussion der blandt andet bestod af nogle af de originale forfatterer til det agile manifesto. Prag-Dave Thomas, Martin Fowler, Jez Humble, Kathrine Kirk og Tatiana Badiceanu. Her handlede det meget om hvor vi er kommet fra, hvad der er sket de sidste tyve år, og hvordan vi får fokus tilbage på mennesker og hvordan vi gør ting, i stedet for den stigende udvanding af begreberne.

Der er ingen tvivle om at der stadig er mange kampe at kæmpe for at få en bedre måde at arbejde med softwareudvikling på, men at de basale værdier bag den agile tilgang stadig er valide og kan bruges i praksis.

Alt i alt har dagen være inspirerede og har givet masse af stof til eftertanke og de næste dage. Det er også rart at se at kvaliteten aftalerne på GOTO er lige så god som altid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *