Warm Crocodile Developer Conference

wcdcI går var sidste dag ved Warm Crocodile Developer Conference, så hvad er mere oplagt end at starte mit lille hjørne af qed.dk med et tilbageblik. For lige at få alle med er WCDC en ny dansk udvikler konference, der blev holdt første gang sidste år. På trods af den korte historik har konferencen allerede fået et godt omdømme, og årets speaker-lineup havde alt hvad man kunne drømme om. Scott Hanselman, Erik Meijer, Udi Dahan, Greg Young, Scott Allen, Luke Hoban, Kasper Lund – ja nu skal jeg nok stoppe, men listen bliver ved med de navne mange af os der arbejder med .NET har i vores rss-feed og på vores boghylder. Sammen med de udenlandske trækplastre var der en række hjemlige talere, hvoriblandt jeg selv forhåbentlig var med til at nuancere oplevelsen, da jeg gav mit bud på nogle af de måder hvorpå cloud og moderne web åbner nye dører.

Når man går ind til sådan et arrangement kan det ikke undgås at forventningerne er høje, hvilket jo altid er farligt, men det har fuldt ud levet op til de forventninger jeg i hvert fald havde. Niveauet af talks har generelt været højt, maden var noget af det bedre jeg har oplevet, stemningen har været positiv og man føler man har fået en masse inspiration med hjem i bagagen. At der så var for få siddepladser til middagsmaden er til at overse, når alt det andet klapper.

Personligt tror jeg successen skyldes at konceptet med at have fokus på mennesker og begrænse antallet af deltagere holder. Det rammer plet i forhold til hvad man som udvikler gerne vil have ud af en konference, og trækker på “hyggen” som vi danskere er så kendte for ude i verden. Daniel Frost der laver konferencen har leveret et kæmpe stykke arbejde i de her dage, og sat stemningen ved at være uhøjtidelig og ladet skjorten hænge hjemme i skabet.

Ofte når jeg ser tilbage på en konference er der nogle helt overordnede emner, som man fornemmer, går igen ved flere talks. For mit vedkomne har det ved WCDC været nye muligheder som Cloud teknologier giver og moderne arkitektur- og programmeringsparadigmer, som muliggør distribuerede og paralleliserede arkitekturer der kan drage nytte af Cloud og moderne hardware. Det bliver i stigende grad tydeligt at reaktiv funktionel programmering og event baseret arkitektur er noget vi som udviklere skal have fokus på i vores værktøjskasse. På samme måde er JavaScript essentielt, både for at kunne lave moderne brugeroplevelser, og fordi det har indtaget pladsen som sproget der kan køre alle steder og derved muliggør tooling der kan anvendes overalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *