Alle snakker om det

Alle snakker om det, alle siger enten at de bruger det eller har en version klar, der vil udnytte de bunker af data som er konstant hober sig op i databaser omkring os. Men hvad kan det egentligt bruges til? Nogen siger ALT, andre er lidt mere skeptiske og mener at

it’s being paraded around as a magic bullet, raising unrealistic expectations that will surely be disappointed. – Cathy O’Neil and Rachel Schutt in “Doing Data Science”

Min indstilling er at der er mange ting man kan bruge big data til, men ligesom med alt statistik skal man huske at bare fordi der er en korrelation mellem to ting betyder det ikke at det ene er en reaktion af den anden, eller at fordi data viser en gruppering af elementer kan det betyde et problem i data frem for en opdagelse. Men det er spændende at man kan finde mønstre i data som man ellers ikke havde overvejet, men om der rent faktisk er et bevis for at man kan slutte at for eksempel at børn er bedre i skolen, når de har spist morgenmad, eller om det bare er en reaktion af noget andet eller når Walmart siger at de kan finde gravide kvinder ud fra deres købsmønstre og så videre.

Ifølge den nystartede Meetup gruppe data:cph (http://www.meetup.com/datacph/) er der masser af folk som arbejder med disse ting her i landet, har I prøvet det? Personligt har jeg leget mest med recommendation systems, og taget nogle kurser om forskellige aspekter af big data (hvad er det danske ord for det?) og arbejder med analytics.

Jeg håber at denne blog kan blive et sted hvor folk vil mødes og snakke om hvad de laver med hensyn til big data, hvad de mener om det, tanker, ideer, projekter. Derudover er jeg hovedsagelig .NET mand og fortrækker at persistere data i MongoDb, så det kommer der sikkert også lidt om. ( Iøvrigt er det blevet så cool at snakke om big data at nogen har kåret “Data Analyst” til at være den mest sexede job title i 2013, hvad det så end betyder)

2 comments for “Alle snakker om det

  1. Apropos at forudsige graviditet ud fra købevaner, så tror Amazon at vi kommer derhen, hvor vi kan forudsige indkøb.

    De har lige søgt patent på at afsende din pakke før du bestiller den.
    http://blogs.wsj.com/digits/2014/01/17/amazon-wants-to-ship-your-package-before-you-buy-it/

    “In deciding what to ship, Amazon said it may consider previous orders, product searches, wish lists, shopping-cart contents, returns and even how long an Internet user’s cursor hovers over an item.”

  2. Syret at der måske ligger en kasse med en bog jeg endnu ikke har købt på posthuset. Men hvorfor ikke. Efter at have boet nogle år i England har jeg virkelig fået respekt fra Amazon, det levere stort set alt, og jeg har da ikke noget i mod at de ville kunne levere hurtigere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *