Er SAFe ondt?

SAFe (Scaled Agile Framework) er både kontroversielt og interessant. Jeg hører om flere og flere store virksomheder som snuser til at indføre i hvert fald dele af frameworket og store agile guruer som både anbefaler og advarer imod SAFe. På LEGO var jeg med til at indføre SAFe (hvilket jeg har skrevet om før) og det mest fornuftige jeg har hørt sagt om emnet, er sagt af Henrik Kniberg, som også var med i processen med at indføre SAFe på LEGO. SAFe er hvad man gør det til. SAFe kan bruges til at skade og frameworket kan bruges til at forbedre. Det er op til dem som udfører SAFe.

Hvis du vil vide mere om hvad LEGO gør og Henrik Knibergs tanker om SAFe, kan jeg anbefale den præsentation Lars Roost og Henrik Kniberg holdt til GOTO København. De forklarer både SAFe generelt og hvad LEGO har gjort for at få det maksimale ud af frameworket.

Det har været interessant for mig at være med på rejsen med SAFe på LEGO helt fra start af udrulningsaktiviteterne og jeg har lært meget af at arbejde sammen med Lars og Henrik på dette her – og jeg startede ellers ud med at være noget skeptisk på grund af SAFes tvivlsomme ry. Hvis du har nogle spørgsmål efter at have set videoen, så er Lars og Henrik på twitter, men du er også meget velkommen til at spørge mig her i kommentarfeltet eller på twitter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *