Foredrag: Hvordan får vi børnene med på it-bølgen?

lego mindstormsArduino, Raspberry Pi og LEGO mindstorms – der er flere bud på gode værktøjer til hvordan vi kan få børn med på legen, når det gælder computere, software og robotter. Selv er jeg lidt forelsket i ideen om First LEGO League, som bruger LEGO Mindstorms til at lære børn om videnskab ved at give dem en række udfordringer, som skal løses på en bane med en robot.

Derfor har jeg og en gruppe it-kvinder i Ada Aarhus arrangeret et foredrag om netop First LEGO League i Aarhus i morgen d. 12 maj klokken 17. Vi har inviteret Jørgen Korsgaard, som er fagkonsulent i Aarhus kommune, til at fortælle os om hvorfor kommunen er gået ind i arbejdet med First LEGO League.

Derudover kommer Dorthe Korsgaard, som står for det pædagogiske arbejde med First LEGO League på Skovvangskolen. Hun vil fortælle lidt mere om hvordan man arbejder med børnene og giver dem de gode oplevelser, der forhåbentlig skaber en interesse for arbejdet med it. Hun har også lovet at medbringe et par LEGO WeDo-sæt, så vi kan finde de indre børn frem.

Mødet bliver afholdt i Prosa Aarhus’ lokaler, Møllegade 9, 8000 Aarhus C. Hvis du har lyst til at deltage kan du tilmelde dig her. Alle er velkomne og det er gratis.

3 comments for “Foredrag: Hvordan får vi børnene med på it-bølgen?

    • Det ser vildt fedt ud.

      På aftenens foredrag blev vi også introduceret til LEGO Wedo for de lidt yngre end dem, der er til de fulde LEGO Mindstorms-pakker. Derudover blev StoryStarter nævnt som et interessant undervisningsværktøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *